LA COP-27 S’ALLARGA UN DIA

Davant la falta d’acords tancats entre les parts, les negociacions s’allarguen com a mínim fins demà dissabte, els esculls estan fonamentalment en el fons de finançament de les pèrdues i danys dels països en desenvolupament que han patit desastres climàtics i en els compromisos d’emissions dels diferents estats.

L’allargament de la cimera és quelcom habitual i no sorprèn ningú, quedem doncs a l’espera dels acords finals i de qui els subscriu.

Mentrestant hem pogut saber que la UE estaria d’acord en el nou fons de pèrdues i danys sempre que més països prou rics i també grans emissors com la Xina, Aràbia Saudita o Qatar contribuïssin a aquest fons, també exigeix que la reducció d’emissions sigui efectiva i es presentin els compromisos reals de reducció que molts països encara no ho han fet.

La part negativa és que en l’esborrany filtrat no apareixen referencies clares ni compromisos de reducció de l’explotació del carbó, petroli i el gas

Tampoc queda clar el manteniment de l’escalfament global dins el límit de 1,5º C.

Com ha passat en cada cimera de la COP, haurem d’esperar que surti el text definitiu per fer una valoració de tot plegat.

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s