LA CONTAMINACIÓ i EL COVID-19. Una combinació poc recomanable

Les investigacions i els estudis sobre el coronavirus se succeeixen ràpidament en aquests dies de pandèmia, a ACC-Aturem el Canvi Climàtic, ens ha cridat l’atenció pel seu rigor i també per la lògica aclaparadora que hi ha darrere de la base científica, un recent estudi de la universitat de Harward en el que es defensa que la contaminació elevada per partícules PM 2,5 micres, incrementa la mortalitat pel SARS-CoV2.

L’estudi  “Exposure to air pollution and COVID-19 mortality”  ha creuat dades d’afectació per coronavirus i contaminació per PM 2,5 en més de 3.000 comtats dels EEUU i conclou que la llarga exposició a aquestes infinitesimals partícules comporta un increment de més del 15% en la probabilitat de morir entre els infectats per coronavirus, també es fa ressò de la conveniència (contràriament al que està actualment fent el president Trump) de mantenir i  reforçar les regulacions per reduir la contaminació atmosfèrica.

Caldrà aprofundir en aquests i altres estudis que des de fa molt temps relacionen la contaminació amb la salut, poder, si ens prenem seriosament els riscos de l’elevada contaminació en les nostres ciutats i pobles, podrem afrontar amb més força, futures crisis globals, siguin sanitàries o climàtiques.

Si voleu més informació sobre els efectes de les partícules i la contaminació en la salut cliqueu sobre l’enllaç a l’article d’aquesta mateixa web:

Els pulmons són el primer filtre del nostre cos a l’aire que respirem

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s