NO ANEM BÉ. Nou record mundial en el consum de carbó

La Xina i l’Índia principals culpables de l’augment del consum del Carbó. L’ús d’aquest combustible fòssil genera enormes emissions de CO2.

Seg0ns un informe de la IEA (Agencia internacional de l’Energia):

El consum mundial de carbó ha arribat a un nou record històric el 2022 i es mantindrà a prop d’aquest nivell rècord aquest any, ja que el fort creixement a Àsia tant per a la generació d’energia com per a les aplicacions industrials supera la caiguda als Estats Units i Europa, segons l’última actualització del mercat de l’AIE. .

El consum de carbó el 2022 va augmentar un 3,3% fins als 8.300 milions de tones,

S’espera que la Xina, l’Índia i els països del sud-est asiàtic representin 3 de cada 4 tones de carbó consumides a tot el món el 2023. A la Unió Europea, el creixement de la demanda de carbó va ser mínim el 2022, ja que es va produir un augment temporal de la generació d’energia amb carbó. gairebé compensat per un menor ús a la indústria. S’espera que l’ús del carbó europeu disminueixi bruscament aquest any a mesura que s’expandeixin les renovables i que la nuclear i l’energia hidroelèctrica es recuperin parcialment de les seves recents caigudes. Als Estats Units, l’allunyament del carbó també s’accentua per la baixada dels preus del gas natural.

Per regions, la demanda de carbó va caure més ràpidament del que s’esperava anteriorment durant el primer semestre d’aquest any als Estats Units i la Unió Europea, un 24% i un 16%, respectivament. No obstant això, la demanda dels dos grans consumidors, la Xina i l’Índia, va créixer més d’un 5% durant el primer semestre, més que compensant les caigudes en altres llocs.

 

El carbó és la principal font d’emissions de carboni del sector energètic i, a Europa i als Estats Units, el creixement de l’energia neta ha fet que l’ús del carbó es redueixi estructuralment, però la demanda continua sent tossudament alta a Àsia, tot i que moltes d’aquestes economies han augmentat significativament les fonts d’energia renovables. Necessitem més esforços i inversions polítiques, recolzades per una cooperació internacional més forta, per impulsar un augment massiu de l’energia neta i l’eficiència energètica per reduir la demanda de carbó en economies on les necessitats energètiques creixen ràpidament”.

El desplaçament de la demanda de carbó a Àsia continua. L’any 2021, la Xina i l’Índia ja representaven dos terços del consum mundial, és a dir, junts van utilitzar el doble de carbó que la resta del món junts. El 2023, la seva quota s’aproximarà al 70%.

Mentre el nostre negoci funcioni, tot va bé

Deixa un comentari