LA ZBE DE BARCELONA, ES NECESSARIA?

Cada cop més ciutats estan implantant ZBE (Zona de Baixes Emissions) o peatges d’entrada a les seves àrees metropolitanes , independentment del color polític que tingui el consistori, qualsevol mesura per impedir l’entrada de vehicles a les ciutats sempre tindrà detractors, el que no s’acaba d’entendre és l’intervencionisme de la justícia en temes com aquest quan està demostrat científicament i amb dades, els nocius efectes que té la contaminació sobre la salut de les persones.

La pregunta que ens fem és: Si trobaríem admissible que els responsables polítics, coneixedors de les greus conseqüències d’aquesta contaminació i tenint al damunt una denúncia de la UE per la mala qualitat de l’aire a Barcelona, no fessin res per reduir els nivells de contaminació de la ciutat, no estaríem llavors en un cas de delicte per negligència contra la salut pública.

Arran de la sentència contra la ZBE de Barcelona que ha dictat el TSJC, altres ciutats europees com Londres, París, Roma o Milà s’han posicionat públicament contra l’esmentada sentència, més de 200 ciutats europees tenen implantades ZBE, ja que considerant aquestes zones una eina important en la defensa de la salut dels ciutadans.

L’Institut de Salut Global de Barcelona davant la sentència judicial també es posiciona:

La mala qualitat de l’aire és un problema cronificat a les nostres ciutats i, de manera molt particular, a la ciutat de Barcelona. Els diversos estudis que hem anat publicant des de fa més d’una dècada ens han permès estimar la magnitud de l’impacte de la contaminació atmosfèrica sobre la salut: a Barcelona es produeixen cada any més de 500 morts prematures, més de 2.000 casos de malaltia severa i més de 1.000 casos d’asma infantil. A diferència del que passava dècades enrere, ara sabem que millorar la qualitat de l’aire augmenta l’esperança de vida, millora el desenvolupament de diversos òrgans del cos en creixement, com el pulmó, i redueix la prevalença de malalties cardiorespiratòries, així com de casos de certs tipus de càncer. I també sabem que no existeix un nivell de contaminació per sota del qual no es produeixin efectes en les persones. Per tant, des d’aquest punt de vista, no es tracta d’una simple millora: es tracta d’una emergència de salut humana”

—Cal ser realistes i clars, o reduïm el tràfic de vehicles de les ciutats

o la salut dels ciutadans s’anirà deteriorant–

 

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s