LES CIUTATS FRANCESES VOLEN SER SOSTENIBLES I VERDES

Les eleccions municipals franceses han donat una sorpresa al donar l’alcaldia de grans ciutats com Marsella Lió, Bordeus, Estrasburg, Tours, Besançon o Poitiers i altres poblacions al partit ecologista EELV (Europe Ecologie-Les Verds) o coalicions d’aquests amb altres partits progressistas.

També Paris, amb el suport del EELV, ha revalidat com alcaldessa Anne Hidalgo que des de fa temps està introduint la sostenibilitat i la lluita contra la contaminació com a elements bàsics de les seves polítiques municipalistes.

Aquests resultats són especialment meritosos pels ecologistes perquè es produeixen en un moment de crisis post-Covid que feia pensar que els temes mediambientals no serien prioritaris pels electors. En qualsevol cas tot plegat  semblar indicar que els francesos estan cada cop més sensibilitzats pels problemes derivats del canvi climàtic i entenen l’important paper que les ciutats poden jugar en la carrera contra rellotge que representa aturar l’escalfament global.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s