FOCS SALVATGES. Una nova generació de focs

El recent foc del Cap de Creus originat segons les primeres investigacions dels agents rurals per una burilla llançada des d’un vehicle (quina mena d’individu pot fer un acte criminal com aquest) a la bonica carretera que uneix Llança i Port de la Selva es un dels molts focs originats per la ma de l’home, lamentablement no serà l’últim, ja que els irresponsables malfactors estan arreu.

És però necessari que entenguem que com esta passant a tot el Món ( Siberia, canada; California, Australia) els incendis forestals degut a l’escalfament global derivat del canvi climàtic seran cada cop més intensos i difícils de controlar,

Segons Marc Castellnou, màxim responsable del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals (GRAF), “estem davant de la sisena generació d’incendis. Són incendis sota la influència del canvi climàtic. Ja no és el pyrocumulonimbus capaç de generar una tempesta de foc. El repte és superior. Incendis com els d’Austràlia són capaços d’esborrar del mapa un ecosistema global en tan sols una estació: una primavera, un hivern, un estiu. Aquests focs canvien no només el paisatge, també l’economia, la distribució de la societat, la qualitat de vida. Ho intuíem i sabíem que aquesta podia ser l’evolució, no esperàvem, però, que avancés tan de pressa

Més infos en aquest web:

MÉS FOCS, MÉS INTENSOS, MES INCONTROLABLES.

AUSTRALIA. Uns focs mai vistos

FOCS A CALIFÒRNIA. El canvi climàtic els intensifica.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s