12 BILLONARIS CONTAMINEN L’EQUIVALENT A 2 MILIONS DE LLARS

Un estudi d’ Oxfam i dos investigadors dels EEUU (Beatriz Barros and Richard Wilk) mostra l’impacte dels estils de vida i les inversions de persones com Jeff Bezos, Bill Gates i Elon Musk

Dotze dels multimilionaris més rics del món produeixen més emissions de gasos d’efecte hivernacle dels seus iots, jets privats, mansions i inversions financeres que les emissions energètiques anuals de 2 milions d’habitatges, revela una investigació compartida exclusivament amb The Guardian.

  Roman Abramovich’s superyacht Eclipse in Turkey in December 2022. Photograph: Anadolu/Getty Images

Entre els magnats hi ha el cap d’Amazones, Jeff Bezos, l’oligarca rus Roman Abramovich, els multimilionaris tecnològics Bill Gates, Larry Page i Michael Dell, l’inventor i propietari de l’empresa de xarxes socials Elon Musk i el magnat empresarial mexicà Carlos Slim.

L’anàlisi d’Oxfam i d’investigadors nord-americans de les seves compres de luxe, que inclouen superiots, jets privats, cotxes, helicòpters i mansions palacioses, combinades amb l’impacte de les seves inversions financeres i participacions, revelen que representen gairebé 17 milions de tones de CO2 i emissions de gasos d’efecte hivernacle equivalents. anualment.

La veritable escala de les emissions d’inversió d’aquests individus no es calcula ni informa de manera sistemàtica generalment. Els analistes d’Oxfam que treballen amb dos acadèmics nord-americans, Beatriz Barros i Richard Wilk, van utilitzar dades disponibles públicament per calcular l’impacte dels gasos d’efecte hivernacle.

“Els multimilionaris generen quantitats obscenes de contaminació per carboni amb els seus iots i jets privats, però això queda eclipsat per la contaminació causada per les seves inversions”, va dir Alex Maitland, assessor de polítiques de desigualtat d’Oxfam International.

Les emissions d’estil de vida es van estimar examinant la petjada de carboni de les compres dels multimilionaris, com ara el superiot de 500 milions de dòlars que Oceanco va construir recentment per a Bezos.

El iot, que té 127 metres (417 peus) d’eslora i va trigar tres anys a construir-se, compta amb el títol de vaixell de vela més gran del món. Les seves emissions de carboni són com a mínim d’unes 7.154 tones anuals, segons l’anàlisi de Wilk i Barroz.

Els superiots propietat de Bezos, Abramovich, els antics magnats de Google Page i Eric Schmidt i de Bernard Arnault, el magnat francès al capdavant d’un imperi de joieria i moda, tenen petjades de carboni que superen amb escreix les dels jets privats propietat de 10 dels 12 multimilionaris.

THE GUARDIAN: Sandra Laville corresponsal de Medi Ambient


 

Deixa un comentari