ELS PITJORS ESCENARIS DEL CANVI CLIMÀTIC S’ESTAN CONFIRMANT

Sembla que quan a l’escalfament global, la gent, comencem a veure les orelles del llop, les successives onades de calor que sacsejant l’oest d’Europa, la sequera acumulada i els focs salvatges que cremen arreu estan d’alguna manera cambian la percepció que molta gent tenia què el canvi climàtic era una cosa que es manifestaria en un futur llunyà.

Els episodis reiterats de calor extrema amb afectacions brutals de focs sobre boscos i habitatges que hem vist en zones llunyanes com Califòrnia i Austràlia així com les persistents sequeres que colpejant moltes parts del planeta i molt especialment el corn d’Àfrica, sembla que comencen a mostrar-se a casa nostra, llavors es quan ens donem compte que estem, ja avui, davant de greus problemes, els quals si no prenen mesures urgents a escala global -com és reduir dràsticament les emissions de CO2 a l’atmosfera- augmentaran en intensitat i en freqüència superant en molt les projeccions fetes pels científics que els mateixos ja estan corregint.

Res del que passa és gratuït, la teoria de sistemes ens ensenya que quan un component important com l’atmosfera dins d’un sistema complex com és la Terra es desequilibra, el resta de components o subsistemes es veuen afectats i sacsejats en menor o major mesura fins que es produeix un nou però ben segur diferent equilibri o el que és molt pitjor, un període d’inestabilitat imprevisible.

No volem ser catastrofistes, però tampoc, de cap manera volem disfressar una realitat que des d’aquestes pàgines hem anat presentant i divulgant.

Lamentablement, els ciutadans de peu, no tenim la capacitat i poder tampoc la voluntat de capgirar la situació, i estem en mans d’uns governants i lobbys globals, pels quals salvar el planeta no és la seva prioritat.

articles relacionats:  La sequera 

                                MÉS FOCS, MÉS INTENSOS, MES INCONTROLABLES.

1.5º, 2º, 3º C ??? EL 2040, 2050, 2100 ???. Un missatge equivocat

EL CO2 SEGUEIX PUJANT. Nou rècord històric.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s