CATALUNYA PER EL TREN EN ENERGIES RENOVABLES

Tot i ser pionera en la implantació a la península de l’energia eòlica, Catalunya està cada cop més a la cua en les energies renovables.

Pel que fa a l’eòlica, actualment mentre que a Espanya l’energia generada representa el 21 % del total, a Catalunya amb sols 1200 Mw instal·lats no arribem al 6 %

En l’energia fotovoltaica, malgrat l’elevada insolació anual de Catalunya, també estem malament, ja que tenim sols uns 300 Mw instal·lats que representa com podem veure en el gràfic menys d’un 1% de la potència total produïda.

El següent mapa ens mostra la potència fotovoltaica instal·lada a Espanya per ccaa

Amb 1200 Mw d’enregia eòlica i 300 de fotovoltaica, Catalunya queda molt lluny d’assolir els objectius que la pròpia generalitat es va marcar amb el decret llei de mesures urgents per l’emergència climàtica del 2019 que preveien 4.000 Mw eòlics i 6.000 fotovoltaics el 2030.

El pitjor de tot és que no es veu cap millora quan a l’esmentada situació, doncs Catalunya s’està quedant al marge de les concessions i noves inversions que en energies renovables s’estan produint a Espanya i Europa i està quedan fora de la gran revitalització que viu el sector. En aquests últims anys Catalunya només ha sigut capaç de captar l’1,8% de la nova potència eòlica en tramitació activa a Espanya i no es creu que pugui instal·lar més d’un 2 % de la fotovoltaica que està en tràmit.

Això no és bo ni pel sector industrial de les renovables, ni per tirar endavant la tan necessària transició energètica, ni per complir amb els compromisos derivats de la lluita contra el canvi climàtic.

Ho hem dit en aquest lloc web, no serveixen de res les pomposes “Declaracions d’Emergència Climàtica”  si aquestes no van acompanyades d’una potent i continuada actuació cap a la implantació efectiva de les energies verdes que per altra banda com estem veient estan destinades a ser un motor pel treball i l’economia

La revolució energètica ja està en marxa, però Catalunya s’exclou ella mateixa d’aquest canvi

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s