LA POSIDÒNIA. Els prats marins que protegeixen la biodiversitat en perill.

La “Posidònia Oceànica” és una planta endèmica del Mediterrani -no és una alga- que forma bonics prats submarins per totes les costes mediterrànies, a la costa brava la podem observar en llocs d’aigües netes, el seu color verd fosc contrasta amb els blancs sorrencs que ajuda a conservar, de cara a l’estiu la podeu observar de prop agafant les ulleres i el tub i comprovar com els peixos i altres espècies marines s’amaguen entre les seves tiges.

No tardeu molt a fer-ho perquè aquesta espècie vegetal està en regressió com tants altres ecosistemes per la pressió de les activitats humanes que es desenvolupen en les zones costaneres com són els ancoratges d’embarcacions en cales i platges, l’abocament de residus o la pesca d’arrossegament.

Aquestes comunitats vegetals marines també es veuen afectades per l’escalfament global del Mediterrani on els últims anys segons les dades i anàlisis dels experts les temperatures del mar han pujat 1,4 ºC de mitjana per sobre dels registres de final del segle XIX el que suposa uns 0,4 ºC més que l’increment global del planeta, a part del dany sobre el creixement de les mateixes plantes aquestes temperatures afavoreixen les espècies invasores que malmeten la posidònia.

La posidònia (posidònia oceànica) a més d’afavorir la qualitat de l’aigua i la conservació dels fons marins, que ha colonitzat des de fa més de 100.000 anys col·labora amb eficàcia a mitigar l’efecte hivernacle perquè com els boscos absorbeix CO2 i emet oxígen.

-La seva conservació i protecció de la posidònia és per tant una necessitat que les administracions han d’assumir sense dilació-

Més informació: Posidònia en perill

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s