22 DE MARÇ. DIA MUNDIAL DE L’AIGUA.

L’AIGUA, EL RECURS MÉS PREUAT DEL PLANETA

L’aigua és una molècula molt simple, dos àtoms d’hidrogen i un d’oxigen -H2O- aquesta simplicitat i les seves característiques -és l’únic element que es troba de forma natural en els tres estats de la matèria: líquid, sòlid i gasos

  

El 71% de la superficie del planeta és aigua, aquesta li dóna vist des de l’espai aquest color que li ha fet valer el bonic nom de Planeta Blau.

Tanmateix de tota aquesta aigua (1.370 trilions de litres) un 97 % és aigua oceànica i tan sols un 3% es aigua dolça continental i d’aquesta sols un 0,4 % és aigua liquida superficial directament aprofitable per l’home, és doncs. fàcil entendre perquè hem de considerar l’aigua com un recurs escàs que alguns ja han batejat com l’or blau.

A més, l’aigua està geogràficament molt mal repartida, de manera que en alguns llocs hi ha molta i es malbarata en altres no en tenen ni pels usos més bàsics.

La persistent sequera deguda a l’escalfament global, el desmesurat i mal us que fem i el maltractament amb l’abocament de  deixalles i vessaments tòxics als rius i mars empitjora la situació.

—Cada gota d’aigua es una gota de vida pel planeta—

 

 

 

Més informació sobre l’aigua anar a :

L’AIGUA. Un recurs escàs

LA CRISI DE L’AIGUA

LA SEQUERA. A Catalunya, 15 anys sense fer els deures

Deixa un comentari