HIPOCRESIA CLIMÀTICA

El parlament del Canada, va declarar l’emergència climàtica el juny de l’any passat, ara el govern amb Justin Trudeau reelegit com a primer ministre te previst aprovar un projecte per explotar una nova mina de sorres bituminoses (sands oil) que afectarà 29.000 has. de zones boscoses a la província d’Alberta. Aquesta mina (la més gran mai projectada) de la companyia Teck Resources extraurà unes 260.000 tones/any de petroli bituminós equivalent a 6 milions de tones d’emissions de CO2 a l’any.

En plena crisis climàtica i quan hi ha consens internacional en la necessitat d’eliminar l’explotació i ús de combustibles  fòssils és descoratjador veure com països democràtics i progressistes com el Canadà posen els interessos econòmics dels lobbys del petroli per davant de la salut del planeta.

Article del Canada’s National Observer

 

The Guardian diu: “El Canadà amb sols el 0,5 % de la població mundial esta projectant fer servir prop d’un terç del pressupost de carboni restant en el planeta. El govern d’Ottawa amaga tot això darrera les promeses de zero emissions pel 2050”

Segons informa Global Forest Watch, l’ús industrial del sol i els incendis han desforestat o degradat prop de 775.000 has. de bosc boreal a la regió d’Alberta des de l’any 2000. Esperem que la pròpia gent del Canadà faci tot els esforços possibles per aturar els nous projectes.

 

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s