Els oceans, L’última frontera

El conjunt de mars i oceans ocupen el 71% de la superfície del planeta, per això els primers astronautes des de l’espai el van batejar com planeta blau.

A part de l’escalfament global que també els afecta de forma important, els oceans i les espècies que hi viuen s’enfronten a un perill que podríem dir d’última generació, com són els milions de tones de deixalles de tota mena que les activitats humanes aboquem al mar cada dia, especialment plàstics i altres productes i derivats químics que no es degraden i són altament tòxics per moltes espècies.

 

Aquest problema, junt amb l’acidificació pel CO2 i l’increment de la temperatura,  ja és molt present en aquesta última frontera que representen els nostres oceans, i està afectant, molts dels animals, plantes i entorns naturals submarins únics, que hem pogut veure gràcies als treballs documentals d’alguns científics.

Un got o botella de  plàstic al mar, aparentment no és important, però un milió és un desastre ecològic. Es calcula que cada any s’aboquen al mar més de 8 milions de tones de plàstic que a mig termini entren a la cadena tròfica.

 

Cal reiterar una vegada més la necessitat què cadascú des de la seva pròpia consciència actuí en conseqüència i tingui cura en el tractament de les deixalles que genera.

Si teniu nens -i si no també- recomanen visitar l’exposició “OCEANS” al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Forum)

  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s