LES RESTRICCIONS ENERGETIQUES. Són necessàries?

Les mesures per reduir la despesa energètica són impopulars, però sens dubte són necessàries i segurament a mesura que l’escalfament global augmenti, s’hauran d’aplicar en més àmbits de l’activitat humana.

És molt contradictori que amb una situació d’emergència climàtica i amb unes emissions de CO2 que no paren de créixer, en molts països sobretot els més desenvolupats es malbaratin recursos com l’aigua o l’energia.

Les imatges de: United States at Night. Courtesy: DMSP and NASA i The European Union Institute for Security Studies (EUISS). Ens dóna una idea de la quantitat d’energia que consumin.

També és lamentable que hagi sigut una guerra com la d’Ucraïna, la que amb les dificultats pel subministrament de gas hagi desencadenat aquestes restriccions, quan tots sabem que amb el model de consum actual, estem gastant més recursos de què el planeta és capaç de regenerar.

Com volem aturar l’efecte hivernacle, que causa l’alta concentració de CO2 a l’atmosfera -ja esta per sobre dels 420 ppm-, sense reduir d’una o altra manera el nostre consum energètic i emissions de gasos. Les grans multinacionals del comerç, el transport i els lobbys energètics no deixaran de promocionar el consum a tots els nivells, és el seu negoci.

La disjuntiva és clara, seguim amb la mateixa dinàmica malgastadora i consumista, malgrat que sigui precís per compensar la manca de gas, posar en marxa de nou les centrals de carbó i fuel , o de forma responsable assumint tant individualment com col·lectivament que les mesures d’estalvi energètic son necessàries, ja que si les seguíssim de forma massiva podrien ajudar a reduir les emissions de CO2.

Certament amb aquestes mesures no hi ha prou per aturar l’escalfament global, pero podria ser un pas endavant i una bona manera de conscienciar-nos amb un dels majors problemes al que s’enfronta la humanitat.

—–Tots podem fer alguna cosa per aturar l’escalfament del planeta——

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s