JULIOL 2023, EL MES CALID MAI REGISTRAT

Segons la WMO (Organització Meteorològica Mundial):

La Terra acaba de tenir el juliol més calorós que s’ha registrat. El gel marí va ser el més baix registrat. Per quart mes consecutiu, la temperatura global de la superfície de l’oceà va assolir un màxim rècord.

Els informes mensuals de seguiment climàtic del Servei de Canvi Climàtic Copernicus de la Unió Europea, l’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels EUA i la NASA confirmen l’extraordinari ritme del canvi climàtic com a resultat dels gasos d’efecte hivernacle que atrapen la calor a l’atmosfera.

Imatge: Anomalia de la temperatura de l’aire a la superfície del planeta al juliol del 2023

L’OMM utilitza els conjunts de dades als seus informes sobre l’estat del clima mundial i per informar els responsables de la presa de decisions de tot el món. L’any fins ara ha estat el tercer més càlid registrat.

Imatge: Temperatura mitjana global de l’aire a la superfície per a tots els mesos de juliol des del 1940 fins al 2023. Els tons blaus indiquen anys més freds que la mitjana, mentre que els tons vermells mostren anys més càlids que la mitjana. Dades: ERA5. Crèdit: C3S/ECMWF

A partir de la informació de la comunitat de l’OMM, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, va advertir que “l’era de l’escalfament global ha acabat” i “ha arribat l’era de l’ebullició global”.

Es va estimar que el juliol va ser al voltant d’1,5 °C més càlid que la mitjana preindustrial durant el període 1850-1900, segons el Servei de Canvi Climàtic de Copèrnic, operat pel Centre Europeu de Previsió Meteorològica a Pla Mitjà. Va dir que el juliol era 0,33 °C més càlid que el mes més càlid anterior, juliol del 2019.

Àsia, Àfrica i Amèrica del Sud van tenir cadascun el juliol més càlid de la història. Amèrica del Sud va tenir la seva anomalia de temperatura mensual més alta de qualsevol mes registrada.”

 

Deixa un comentari