EXTINCTION REBELION. Qui són?

És un moviment apolític i no violent que es va crear a Gran Bretanya el 2018 per exigir a les administracions governamentals una acció urgent i efectiva per aturar l’escalfament global.

En poc més de dos anys hi han registrats 1150 grups que s’han estès per més de 70 països de tot el Món. La pandèmia ha aturat en certa manera les seves activitats, però no les seves reivindicacions que resumeixen en tres demandes:

Darrere aquestes clares demandes que poden semblar il·lusòries o fins i tot utòpiques hi ha una realitat incontestable que de cap manera hauria de ser ignorada. El logo de l’organització que representa un rellotge de sorra emmarcat en el cercle del planeta, no pot ser més explícit, el temps per adreçar la situació esta corrent i la resposta dels governs però també de part de la societat és insuficient.

La seva estratègia -davant la manca d’avanços en la lluita contra el canvi climàtic-, es basa en pressionar els lobbys, institucions locals i governs mitjançant accions disruptives i no violentes de desobediència civil que serveixin per fer visible la urgència i gravetat del problema.

Com hem comentat al principi, la Covid-19 ha condicionat les accions i reivindicacions d’aquest col·lectiu i d’altres com els dels joves escolars de Friday for Future, tanmateix la crisi climàtica ha seguit el seu inexorable camí cap al que els científics anomenen punt de no retorn en què les concentracions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera portaran els valors de temperatura global als escenaris més dolents previstos en les projeccions cada cop més afinades que realitzant els experts.

Creiem que tota la societat en general, pero més encara els que tenen el poder haurien d’escoltar aquets grups i prendre seriosament les seves protestes, a la cap i a la fi estan posant el focus sobre un dels problemes més greus que la humanitat ha d’enfrontar en el futur immediat.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s