La temperatura

L’increment de la temperatura global del planeta, és la primera conseqüència immediata del canvi climàtic, és a dir, de l’escalfament de la Terra a causa de l’efecte hivernacle. Per mitjà de les dades recollides per milers d’observatoris a tot el món, es pot afirmar amb rotunditat científica que avui la temperatura mitjana global és a prop de 1º C per sobre de la que hi havia en l’època preindustrial.

GISS_1885-1894Això no vol dir que aquest increment sigui igual a tot el planeta, perquè ja estem comprovant que certes regions com pot ser l’àrtic està sofrint major escalfament que d’altres situades més cap als tròpics. Els models climàtics, cada cop més acurats confirmen aquesta tendència que si no aconseguim aturar, serà encara molt més severa en el futur. Si cliques a sobre del mapa, podràs veure l’animació que ha construït la NASA amb les dades disponibles.

Aquest increment de temperatura que pot sembla petit és ja avui en dia el responsable de les pertorbacions en el sistema climàtic del planeta.

temp novembres 1900-2015