ELS BOSCOS DE CATALUNYA EN PERILL.

La persistent sequera que ens afecta esta matant els boscos de Catalunya. 

“Ocupem-nos dels boscos perquè se’ns poden cremar, però ocupem-nos també dels boscos perquè se’ns estan morint de set i de calor”

 

Els boscos a Catalunya no només moren per incendis, com acostuma a preocupar a la societat en general i a les polítiques ambientals en particular, sinó que cada cop més moren per sequera. De fet, mentre les tendències de superfície forestal cremada es mantenen, les dades de mortalitat forestal i pèrdua de fulles dels boscos són cada cop pitjors, amb més de 30.000 hectàrees afectades al 2022. Els motius? L’augment d’onades de calor, la falta de pluges i les masses forestals joves poc resilients a aquestes condicions extremes. Així començava la compareixença a la Comissió de Prevenció i Gestió dels Incendis Forestals al Parlament de Catalunya de la Mireia Banqué, técnica d’investigació al CREAF. “Ens ha de preocupar la mort per sequera dels nostres boscos igual o més del que ens preocupen els futurs incendis”, alertava.

Incidint en el tema, 3CAT ha emes recentment un reportatge sobre l’afectació de la sequera sobre el  boscos de Catalunya, si el vols veure clica sobre la foto següent:

Foto: El 2022 ha estat l’any més dur pels boscos de Catalunya des de que en tenim registres. Foto: Mireia Banqué (CREAF).

 

Articles relacionats amb els boscos:

Els boscos, grans pulmons del planeta.

EL BOSC A CATALUNYA. Molta feina per fer

Deixa un comentari