L’ESCALFAMENT DELS OCEANS TAMBÉ S’ACCELERA

Els Oceans, seguint la tendència del planeta també s’escalfen, No és cap presumpció, és una realitat que posen de manifest les dades recollides per prop de 4000 boies del sistema Argo que repartides per tots els oceans, transmeten via satèl·lit la temperatura de l’aigua a diferents profunditats fins a un centre de tractament de dades que les registra i valida.

Aquest escalfament d’oceans i mars a part de ser una de les causes de l’increment constant del nivell del mar, i del deteriorament de les barreres de coral, és també responsable de l’increment d’inundacions i huracans que s’està registrant els últims anys a molta part del Món. El 2020 a l’Atlàntic s’han registrat el doble de tempestes tropicals i huracans (30 tempestes, 13 huracans i 6 superhuracans) que han colpejat les costes atlàntiques.

ÉS CONFIRMA TAMBÉ L’ESCALFAMENT GLOBAL

L’Institut Goddard d’Estudis Espacials de la NASA (GISS), amb seu a Nova York va anunciar ahir que el 2020 amb una temperatura mitjana global de 1,02 ºC per sobre la mitjana de referència és l’any més càlid registrat superant el record del 2016 per una diferència molt petita que estaria dins del marge d’error de la mesura, de manera que pràcticament han registrat un empat en el record històric de temperatura. Poder encara és mes preocupant quan a l’evolució de l’escalfament el fet que els últims cinc anys (2016-2020) ha estat els més càlids de l’Història.

La gràfica que veieu a sota ens indica com les temperatures dels oceans així com la de la terra continental han evolucionat clarament a l’alça des de 1850.

Les dades de la NASA es basen en registres de temperatura de més de 26.000 punts de mesura continental i les esmentades 4.000 boies marítimes, representatives de totes les zones del globus terraqüi que son tractades en quadrants de 2º de latitud per 2º de longitud i prorratejades matemàticament per aconseguir una mesura global de temperatura de la terra amb una precisió inferior a una dècima de grau.

Per si és del vostre interès us deixem un vídeo representatiu del que hem comentat

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s