DIA DE LA TERRA. 22-abril-2024

Els últims anys estem veient com hi ha un dia internacional dedicat a moltes i diferents temàtiques o col·lectius que ocupen pràcticament tots els dies de l’any. Normalment sols ens fem ressò d’alguns d’ells, aquest és el cas del DIA de la TERRA instaurat fa 51 anys als EEUU i que ha arribat a tenir una certa repercussió a tot el Món. Tradicionalment aquest és un dia de mobilitzacions i activitats de tota mena en defensa del planeta, que han quedat restringides a l’esfera virtual per causa de la pandèmia.

El Dia de la Terra 2024 es dedica aquest any al compromís d’acabar amb els plàstics pel bé de la salut humana i planetària, amb l’objectiu de aconseguir una reducció del 60% en la producció de tots els plàstics per al 2040.

san-francisco-recycling-008

En l’àmbit educatiu creiem que el dia de la Terra és també una oportunitat per fer alguna activitat per recordar als alumnes la importància de protegir i respectar aquesta variada biosfera que amb la seva varietat d’ecosistemes dona vida a tantes i tantes especies, entre elles la nostra.

Temes relacionats:

La Terra, un gran i fràgil equilibri

L’aigua un recurs escàs

Els boscos, grans pulmons del planeta

Els plàstics, un problema creixent

Deixa un comentari