CATALUNYA SENSE L’AMPLIACIO DE L’AEROPORT NO TE FUTUR. Ho diu la bola de vidre de Foment

El lobby econòmic de Catalunya amb foment al capdavant ha tret la seva bola de vidre i prediu que Catalunya no podrà progressar sense l’ampliació de l’aeroport del Prat. Aquesta predicció negativa depèn, es clar del que ells entenguin per progrés.

En plena emergència climàtica, on ja es fa necessari un potent pla d’inversions per adaptar-nos a les conseqüències del canvi climàtic, invertir amb aquesta ampliació es anar en contra dels interessos generals del país afavorint un model de creixement insostenible i minoritari.

Una de les obligacions  més importants que tenen els polítics i governants es establir les prioritats de les seves actuacions en funció de les necessitats que afecten a la gent. Els grans problemes que afecten Catalunya com son la sequera, la manca d’habitatge, el retard en renovables, la creixent desigualtat social, la qualitat de l’educació, les infraestructures de transport comarcals i regionals, etc. mereixen una atenció i actuació prioritària i decidida.

En lloc d’emmirallar-se amb Madrid, els que defensen l’ampliació del Prat, haurien de plantejar-se com millorar la gestió i aprofitar al màxim el fet que Catalunya en un radi d’uns 60/70 km té tres aeroports, dos d’ells (Reus i Girona) infrautilitzats.

Poder que les forces polítiques i econòmiques que no parem de pressionar per portar les inversions cap al seus interessos tinguin una mirada mes realista i social i valorin també amb una lògica de país allò que realment necessita la gent.

Ah!!! Un apunt. Malgrat que no hem ampliat l’aeroport AstraZeneca invertirà 800 milions en un hub de investigació a Barcelona amb mil nous llocs de treball, no se si això també apareix a la bola de vidre

Deixa un comentari