COP-28 (DUBAI, EAU) Servirà d’alguna cosa?

La cimera del clima de l’ONU, la conferència COP-28 comença als Emirats Àrabs Units el 30 de novembre i s’allargarà fins el 12 de  desembre del 2023 , el president de la conferencia serà el ministre Sultan Al Jaber que a la vegada és el conseller delegat d’Abu Dhabi National Oil Company.

Amb aquesta decisió fora de tota lògica i coherència, l’ONU organitzadora de les COP dona encara més protagonisme i poder d’influència al Lobby del Petroli en detriment de la lluita contra l’escalfament global del planeta que ja està prou malmesa.

Mai cap cimera sobre el canvi climàtic havia despertat tan poc interès entre els mitjans i fins i tot entre els especialistes i experts climàtics que hem anat seguint les passades COP’s

QUE ES PRETEN ACONSEGUIR:

La cimera que acollirà a prop de 70.000 delegats de casi 200 països, ve precedida de diversos informes científics que alerten de la dificultat, per no dir impossibilitat de aturar l’escalfament global per sota del 2ºC abans del 2050.  Els principals punts a discutir son els de sempre es a dir: Baixar les emissions de CO2 que no han parat de pujar, mitjançant la reducció de la producció de combustibles fòssils (Carbo, petroli, gas) i retallar les inversions i subvencions a noves exploracions i extraccions. Establir el mecanisme per el fons econòmic de Pèrdues i Danys que preten rescabalar els països pobres dels danys ocasionats pels estralls climàtics. Augmentar de forma decidida i a tot el Món la potencia instal·lada d’energies renovables.

Con ja ho deien en el nostre article abans de l’última COP-27 COP 27- EGIPTE. Que son les COP, perquè serveixen?  “Els pocs resultats aconseguits, han portat a una manca de confiança de la gent en la utilitat d’aquestes cimeres.

Cada cop hi ha mes organitzacions i experts que reclamen un canvi radical en el plantejament i funcionament d’aquestes conferencies, doncs es pales que després de 27 cimeres i un gran desplegament d’esforços i personal els avenços han estat molt minsos i l’escalfament del planeta ha seguit creixent, fins i tot el caràcter amplificador entre l’opinió mundial que tenien l’enorme muntatge de les cimeres, s’ha diluït davant la inoperància i manca de resultats.

Per tot plegat davant d’aquesta convocatòria  de la COP-28 a Dubai, podem afirmar que las COP perden definitivament tota credibilitat com a eina per aconseguir aturar el canvi climàtic.

MALGRAT LA POCA CONFIANÇA EN ELS RESULTATS D’AQUESTA CIMERA, DES D’AQUEST WEB SEGUIREN LA MARXA DE LES CONVERSES

 

 

 

Deixa un comentari