NEGACIONISTES DEL CANVI CLIMÀTIC. Encara en queden

DIMARTS 1 DE NOVEMBRE A LES 22:05, a TV3 el programa Sense Ficció ha emes el documental

“Negacionistes del canvi climàtic”

És la història d’un gran engany:  la d’una operació massiva de manipulació de l’opinió pública destinada a qüestionar i ridiculitzar l’amenaça de la crisi climàtica. Una operació dissenyada i finançada per la indústria petroliera durant els últims trenta anys per convèncer el món que la ciència s’equivoca

El 1988, el món estava disposat a actuar contra el canvi climàtic. Les grans empreses petroleres van detectar l’escalfament global, però, en lloc d’actuar, van engegar una campanya que ha desviat la lluita contra el canvi climàtic.

Si vols, el pots veure clicant:

Una campanya que ha aconseguit ajornar durant dècades les mesures urgents per salvar el planeta. Com ho ha fet?  Desmobilitzant, desinformant i adormint una opinió pública a la qual deia el que volia sentir: Escalfament global? “No hi ha dades que ho demostrin”. Canvi climàtic? “El clima sempre ha tingut oscil·lacions”. Efecte hivernacle? “Siguem seriosos, sisplau”. Una amenaça contra la vida al planeta? “Falòrnies apocalíptiques escampades pels comunistes”. La versió espanyola en seria la famosa frase de l’expresident Mariano Rajoy: “Tinc un cosí físic que diu que si no podem saber el temps que farà demà a Sevilla, com hem de saber què passarà d’aquí 300 anys?”

 

 

 

Deixa un comentari