ALTRE COP, L’AEROPORT

Des de la nostre web, evitem entrar en el debat politic, però aquest tema que ja hem tocat en diverses ocasions mereix de nou una reflexió.

Els socialistes condicionen l’aprovació d’uns pressupostos absolutament necessaris per el País a la inclusió en els mateixos del projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona, un tema en què no hi ha ni de bon tros un consens social.

El “Lobby” econòmic de Catalunya i algunes institucions presenten l’ampliació de l’aeroport del Prat  com una necessitat vital pel desenvolupament del País.

En plena emergència climàtica, quan sabem les altes emissions d’aquest mitja de transport (vegeu diagrama), quan hi ha països que és plantejant prohibir vols comercials, en trajectes que es puguin fer en menys de tres hores de tren, quan tenim dèficits sanitaris i socials importantíssims. Podem afirmar que és prioritari l’ampliació d’un aeroport que encara pot millorar molt el seu sistema operatiu? Nosaltres creiem que no.

És més, en un radi d’uns de 50/60 km de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tenim, a més del Prat els aeroports de Reus i de Girona actualment infrautilitzats. Caldria valorar seriosament, l’establiment d’una estratègia conjunta d’aquests tres aeroports, per donar serveis que podrien alliberar part del tràfic del Prat.

És a la gent de Catalunya o als interessos d’Aena i d’altres actors econòmics que interessa ampliar i centralitzar el màxim les operacions per obtenir més marge comercial? La Marina Garcés a la manifestació contra l’ampliació del Prat va dir: Gràcies, polítics, per no haver vingut a la manifestació.

MANI, NO A L’AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT.

Mes informació en aquesta web

L’MPLIACIÓ DEL PRAT. Necessitat o especulació?

EL DELTA DEL LLOBREGAT. La seva biodiversitat en perill

L’AMPLIACIÓ DEL PRAT ATURADA. !!!De moment.

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s