TORNEM A PARLAR DEL CANVI CLIMATIC?

A finals del 2019 en aquest web érem optimistes perquè arreu del Món el Canvi Climàtic era motiu de preocupació, els mitjans en parlaven cada dia i moltes administracions locals i  governs declaraven l’emergència climàtica en un acte simbòlic d’adhesió a la lluita contra l’escalfament global, Lamentablement tot just començar el 2020, va esclatar la Covid-19 i aquesta pandèmia que es va propagar molt ràpidament, com no podia ser d’altra manera  va concentrar tots els esforços públics i privats en la lluita contra la Covid i en l’obtenció i administració de les vacunes.

Tanmateix, durant aquest any i mig llarg, com a conseqüència de l’increment del CO2 a l’atmosfera que ja ha arribat a una concentració record de 418,9 ppm, l’escalfament global del planeta ha continuat augmentant. Han estat, no obstant els aiguats que han causat estralls a Bèlgica i Alemanya i els boscos que cremen arreu els que han tornat ha revifar la preocupació per la crisi climàtica que ja afecta moltes zones del planeta.

Des de la nostra humil opinió, creiem que és necessari començar a veure la realitat de la situació en que ens trobem i  assumir que aquesta dècada no podem aturar l’escalfament global de la Terra,

El principal motiu és que no hi ha prou determinació entre els governs del Món, per prendre les mesures dràstiques necessàries per reduir sensiblement les emissions de CO2, hem de saber que el CO2 que cada dia enviem a l’atmosfera queda retingut durant 300 a 500 anys, de manera que cada molècula se sumarà a les existents contribuint durant moltes generacions a l’efecte hivernacle causant de l’escalfament.

Els fenòmens climàtics com les pluges torrencials, les onades de calor, els focs salvatges, la fusió de les geleres, i la pèrdua de platges són alguns dels efectes del canvi climàtic que ja estem patint. Cal doncs, entomar a tots els nivells la realitat climàtica que ens toca viure i endegar urgentment accions de mitigació i adaptació als esmentats riscos climàtics.

 

 

El lema de la Coop-25 celebrada a Madrid -segurament l’únic bo que ens va deixar la conferencia, deia “TEMPS PER ACTUAR”, avui, quasi dos anys més tard i amb la vista posada a la Coop-26 que es celebrarà a Glasgow, podem dir que el lema és més viu que mai, doncs com hem exposat, mentre  nosaltres fem estudis, conferències, compromisos i declaracions, l’escalfament global i les seves conseqüències no s’aturen, ans el contrari s’acceleren.

 

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s