JA HI SOM, AMB L’ONADA DE CALOR TORNEN ELS FOCS.

L’onada de calor que patim amb temperatures per sobre dels 40ºC i l’estrès hídric acumulat als boscos, són els detonants més importants de la generació d’incendis forestals arreu de Catalunya. Tanmateix hi ha encara un factor que és també determinant, ens referim a la pobra gestió que es fa de les masses forestals, en la correcta gestió del bosc i dels matollars és on realment podem començar a lluitar contra aquests focs que l’escalfament global fa que siguin capa cop més habituals i més intensos.

La proliferació de grans incendis arreu del Món es un dels efectes del canvi climàtic, de manera que haurem d’esperar que continuïn produint-se de forma recurrent, en aquest sentit cal aplicar mesures contundents de prevenció i d’adaptació a les noves característiques dels focs i de l’estat del sistema forestal, altrament, com està passant en llocs com Califòrnia, les afectacions en superfície forestal, biodiversitat, bens i vides humanes, seran més grans i severes.

Els excel·lents tècnics forestals i bombers que tenim a Catalunya tenen una gran experiència i saben el que s’ha de fer en gestió i prevenció, el que fa falta és dotacions pressupostaries i plans d’actuació a curt i mitjà termini, en cas contrari l’extinció dels focs serà una tasca titànica.

Els Bombers de la Generalitat lluiten contra quatre incendis forestals aquest dijous. A més dels grans incendis d’Artesa de Segre, Castellar de la Ribera i Corbera d’Ebre hi ha un quart foc forestal a Lladurs, al Solsonès, a la mateixa comarca que l’incendi de Castellar. Més Informació: El Nacional.Cat.incendis-amenacen-catalunya

INFORMACIÓ RELACIONADA:

MÉS FOCS, MÉS INTENSOS, MES INCONTROLABLES.

FOCS A CALIFÒRNIA. El canvi climàtic els intensifica.

FOCS SALVATGES. Una nova generació de focs

Ones de Calor

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s