Els negacionistes del canvi climàtic

NEGACIONISTES: Personalitats o institucions que tot i havent evidencies i dades científiques que confirmen un determinat fenomen o teoria, negant la seva existencia o validesa.

tabla_geologica

Avui amb totes les dades i el coneixement que tenim de l’evolució dramàtica dels elements que conformen el clima de la Terra encara hi ha gent i fins i tot científics que fan negació de l’evidencia que estem davant d’un escalfament global que si no s’atura portarà greus conseqüències per el nostre futur immediat.

Forts lobbys industrials i petrolífers estan interessats en relativitzar el canvi climàtic, venent la versió negacionista basada en que a la Terra sempre hi ha hagut modificacions del clima que el propi planeta a absorbit i controlat, el que no diuen es que aquestes variacions climàtiques s’han produït en diferents eres geològiques i durant períodes lents de centenars de milers d’anys,  que con be és sap han derivat en importants extincions massives de especies animals i vegetals.

L’home, que va arribar tot just fa uns 2 milions d’anys, amb les seves capacitats cognitives i habilitats motrius, amb tant sols 250 anys de us incontrolat de combustibles fòssils ha desequilibrat el balanç tèrmic natural del planeta provocant un ràpid escalfament global de resultats nefastes per la biosfera.

 dinosaurisAlguns polítics i mitjans de comunicació, freqüentment afirmen que la climatologia és altament incerta. Alguns han utilitzat això com a argument contra l’adopció de mesures per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

El consens científic s’expressa als informes del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC). Creat el 1988 per l’Organització Meteorològica Mundial i el Programa Mediambiental de Nacions Unides. En la seva avaluació més recent, l’IPCC manifesta que el consens d’opinió científica és que el clima de Terra està essent afectat per activitats humanes.

IPCC no està sol en les seves conclusions. En aquests darrers anys, els cossos científics essencials d’arreu del món apunten a la mateixa conclusió. (National Academy of Sciences, American Meteorological Society, American Geophysical Union, American Association for the Advancement of Science (AAAS), Institute Atmospheric Physics, Chinese Academy of Sciences, Beijing, Institute Low Temperature Science, Hokkaido University, Sapporo, Institute of Atmospheric Sciences and Climate, CNR, Bologna, …

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s