ALCALDES DE TOT EL MON. Per una recuperació mes justa i sostenible

Alcaldes de tot el món que pertanyen a l’organització C-40 Cities, entre ells els de les ciutats de Nova York, Los Angeles, Amsterdam, Athenas, Montreal, Barcelona, París i moltes més (representen més de 1000 milions de persones) han signat un manifest, en que es recullen uns principis bàsics  per reconstruir les ciutats després del fort impacte de la pandèmia que com han pogut constatar ha impactat amb  molta més virulència en les grans concentracions urbanes. La crisi sanitaria que colpeja amb més intensitat les capes més pobres d’aquestes poblacions, es converteix tanmateix en una crisi social i econòmica i els seus efectes es deixaran sentir en els pròxims anys.

 

 

MANIFEST

“Nosaltres, els alcaldes, com a líders de les principals ciutat de tot el Món tenim clar que el nostre objectiu no ha de ser un retorn a la normalitat, sinó construir una societat millor, més sostenible, més resilient i més justa a partir de la recuperació de la crisi de la Covid-19”.

L’estratègia conjunta del Grup de Treball de suport a la recuperació de les nostres ciutats i els seus residents s’ha de regir pels següents principis:

1. La recuperació no ha de ser un retorn al “bussines as usual”, perquè això ens porta a un món en qué la temperatura global estarà 3ºC o més per sobre de la que tenim actualment

2. La recuperació, sobretot, ha de guiar-se per una adhesió a la salut pública i als coneixements científics, per tal de garantir la seguretat dels que viuen a les nostres ciutats.

3. L’excel·lència dels serveis públics, la inversió pública i l’augment de la resiliència comunitària constituiran la base més eficaç per a la recuperació.

4. La recuperació ha d’abordar qüestions d’equitat que han quedat molt perjudicades per l’impacte de la crisi,  les polítiques han de donar suport a les persones que viuen en assentaments informals.

5. La recuperació ha de millorar la resiliència de les nostres ciutats i comunitats. Per tant, s’han de realitzar inversions per protegir-se de les amenaces futures, inclosa la crisi climàtica, i per donar suport a les persones afectades pels riscos climàtics i per a la salut.

6. L’acció climàtica pot ajudar a accelerar la recuperació econòmica i millorar l’equitat social, mitjançant l’ús de noves tecnologies i la creació de noves indústries i nous llocs de treball. Això impulsarà beneficis més amplis per als nostres residents, treballadors, estudiants, empreses i visitants.

7. Ens comprometem a fer tot el que estigui al nostre abast i del poder dels nostres governs de les ciutats per garantir que la recuperació de COVID-19 sigui saludable, equitativa i sostenible.

8. Ens comprometem a utilitzar les nostres veus col·lectives i accions individuals per garantir que els governs nacionals donin suport tant a les ciutats com a les inversions necessàries en les ciutats, per aconseguir una recuperació econòmica saludable, equitativa i sostenible.

9. Ens comprometem a utilitzar les nostres veus col·lectives i accions individuals per garantir que les institucions internacionals i regionals inverteixin directament en les ciutats per donar suport a una recuperació sana, equitativa i sostenible.

ALCALDES SIGNANTS:Mayor of Los Angeles, Eric Garcetti,   Mayor of Athens, Kostas Bakoyannis,   Mayor of Austin, Stephen Adler, Mayor of Barcelona, Ada Colau,    Mayor of Bogotá, Claudia López,    Mayor of Boston, Martin J. Walsh,   Chief of Government of Buenos Aires, Horacio Rodríguez-Larreta,    Mayor of Chicago, Lori Lightfoot,    Lord Mayor of Copenhagen, Frank Jensen,     Mayor of San Francisco, London Breed,     Lord Mayor of Melbourne, Sally Capp. Mayor of Mexico City, Claudia Sheinbaum,    Mayor of Milan, Giuseppe Sala.    Mayor of Montréal, Valérie Plante, Mayor of New Orleans, LaToya Cantrell,    Mayor of New York City, Bill de Blasio,     Governing Mayor of Oslo, Raymond Johansen Breed …………….. i 25 alcaldes més.

+ informacio a:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s