El canvi climàtic a l’escola.


Educar en el canvi climàtic

dibuix.os

El canvi climàtic, es una herència, que els dos segles de revolució i desenvolupament industrial estem deixant a les properes generacions, per aturar-ho, hem de modificar urgentment alguns dels nostres costums i formes de vida actuals.

CosmoCaixa ens ofereix un vídeo molt interessant, clica: Encara hi som a temps?: Canvi climàtic

La formació, una eina imprescindible

Potser seria molt agosarat, demanar, que a les escoles hi hagi una assignatura dedicada al canvi climàtic, però sí que seria necessari introduir-ho en els currículums com  matèria obligatòria. Avui,  ja està pràcticament admès a escala mundial, què l’escalfament global és un fet i que les seves conseqüències, ja són evidents en moltes parts del planeta.

Ara, la formació dels nostres nois i noies sobre el que representa el canvi climàtic és una de les eines imprescindibles en la lluita contra aquesta problemàtica en què de ben segur, es veuran immersos en un futur gens llunyà.

En aquest sentit, en molts països, també a Catalunya, cada cop hi han més escoles, ONG’s i institucions, que estan fent feina per consciencià i fer arribar als infants i joves la informació i la magnitud del problema, tanmateix seria necessari que els departaments d’educació estableixin els recursos i la normativa per fer-ho extensiu a totes les escoles i instituts.

A la xarxa hi infinitat de recursos per introduir des de una vessant pedagògica el canvi climàtic. com exemple us deixem el següent enllaç:

Ersilia: Laboratori per entendre el canvi climàtic