L’AGENDA 2030, ELS ODS i un PIN MOLT BONIC

L’AGENDA 2030 i els ODS (Objectius de desenvolupament sostenible) La passada setmana va tenir lloc al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau la presentació d’un nou compromís: Aliança Catalunya 2030. La majoria de polítics lluïen un bonic pin a la solapa que és com una rosquilla de molts colors. Entenem que ens volen demostrar que estan pel desenvolupament sostenible, la veritat és que aquests 17 objectius de l’agenda 2030 es van aprobar a una cimera de Nova York l’any 2015 i ja havien estat presentats a la conferència de Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible a Rio de Janeiro l’any 2012. Estem al 2020, ja podem anar fent conferències i cimeres que si no passem decididament a actuar, l’escalfament del planeta no tindrà aturador.

També a Madrid la nova vicepresidencia d’afers socials i agenda 2030, fa seus els objectius de desenvolupament sostenible i els polítics ens mostren orgullosos el pin a la solapa.

Top plegat fa una mica d’olor d’oportunisme politic, haurem de veure que, com i quan aniran implantan mesures per arribar a aquests objectius, per molts d’aquests ja van tard.

Ah, “Sobretot no us deixeu el pin”

 

 

Deixa un comentari