VOLUNTARIS BUSCANT QUI GENERA EL PLÀSTIC QUE VA ALS OCEANS

L’ONG ecologista Break Free From Plastic amb 15.000 voluntaris de 55 països han estat garbellant platges, rius, parcs i altres llocs del Món per classificar i detectar quins són els fabricants que més contribueixen a la generació de residus d’envasos plàstics i elaborar el seu informe anual  (BrandAudit2020)

De les més de 340.000 peces de plàstic recol·lectades i s’ha pogut identificar que les multinacionals Coca-Cola, PepsiCo i Nestlé encapçalen el 1r, 2n i 3r lloc del rànquing d’envasos d’un sol ús trobats.

L’ONG acusa aquestes empreses, que contràriament al que intenten fer veure amb iniciatives d’investigació en  reducció de la contaminació plàstica, no paren d’incrementar l’ús d’envasos de plàstic fabricats amb els derivats del petroli, amb què envasen i distribueixen els seus productes.

És lloable l’esforç esmerçat per tots aquests voluntaris i creien que és important incrementar la pressió sobre els fabricants perquè utilitzin altres tipus d’envasos reciclables que ja estan en el mercat, tanmateix els consumidors tenim també una responsabilitat a l’hora d’escollir que i com comprem, al cap i a la fi els productors no reaccionaran fins que vegin que els seus productes envasats perden quota de mercat per culpa dels seus envasos de plàstic.

En definitiva podem afirmar que si els oceans i els rius són plens de plàstic d’un sol ús és perquè algú els fabrica, però també perquè algú els consumeix.

Si voleu podeu veure el vídeo il·lustratiu que l’organització ha publicat, està amb angles, però s’entén perfectament el missatge.

 

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s