EL CARBO, L’enemic nº 1 del planeta.

El carbó va ser el recurs energètic que va escalfar la gent a l’edat mitjana i va impulsar al segle XVIII la revolució industrial. Tanmateix avui en dia aquest combustible juntament amb el petroli són els que generen més emissions de CO2 perjudicant la salut del planeta amb l’escalfament global que no s’atura.

Malgrat aquesta realitat, la producció elèctrica amb carbó s’ha doblat en els 20 anys que portem de segle XXI arribant avui ha haver-hi a tot el Món 6600 centrals de producció elèctrica que funcionen en carbó.

Com podem veure en aquesta taula els 12 països que més utilitzen el carbó per produir electricitat emeten 8.254 milions de Tones de CO2 a l’any, que representa el 88% del total del Món, i sols la Xina emet quasi la mitat (4.508 milions)

Per fer-nos una idea del que representa aquesta quantitat de CO2 que emetem per produir electricitat (9.355 milions de tones) podem afirmar que és 4 vegades la reducció d’emissions que hi ha hagut a tot el Món l’any 2020 per causa de la pandèmia.

No cal entrar en més dades per comprendre la importància que té per poder alentir l’increment de la temperatura global del planeta, l’aturada d’aquestes centrals de carbó i substituir-les per energies renovables.

Saben, la dificultat que te convencer els països que tenen molt carbó de renunciar a aquest combustible, però es absolutament necessari que els països desenvolupats deixin d’operar centrals de carbó i que des de les organitzacions internacionals es busqui urgentment la formula per ajudar i forçar els països en vies de desenvolupament a fer la transició energètica i deixar el carbó sota terra,

Evidentment el carbó per electricitat és sols una baula de les moltes que conformen l’emissió global de gasos d’efecte hivernacle (Petroli, gas natural, pissarres bituminoses, etc. en són altres) però és molt important perquè és el combustible fòssil que més CO2 emet, a part d’altres elements contaminants com el sofre l’òxid de nitrogen i les partícules.

-NO ÉS PPOT ATURAR L’AUGMENT DE LA TEMPERATURA DE LA TERRA SI NO REDUIM DRASTICAMENT L’US DEL CARBÓ I PETROLI- 


 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s