NOU CURS ESCOLAR. Expliquem el canvi climàtic

El pròxim dilluns dia 5 de setembre comença un nou curs escolar marcat per una certa conflictivitat entre els docents i la conselleria d’educació, amb la reculada de la pandèmia si se supera l’esmentat conflicte, sembla que aquest serà un curs més normalitzat i presencial, fet important per la necessària socialització dels alumnes.

 

Creiem també que aquest curs hem de recuperar l’interès que abans de la Covid-19 tenien els escolars per la crisi climàtica, la situació que hem viscut aquest estiu amb altes temperatures, diverses onades de calor, focs intensos i la prolongada sequera que tots hem viscut en propia pell -tambe els infants- és un bon punt de partida per entrar en la tematica del canvi climàtic. Molts d’ells ja sabem que en un futur molt proper, seran els més afectats, si no hi ha una actuació ferma per reduir l’escalfament global provocat per les activitats humanes.

 

Tanmateix, les escoles, si encara no ho fan, haurien d’incorporar de forma adaptada a les diferents edats escolars la màxima informació sobre el que és, que representa i quines conseqüències té l’escalfament global del planeta, també dels drets dels infants a poder seguir gaudint de la natura i dels recursos bàsics que estan avui amenaçats i que s’ha de canviar per aturar o mitigar els efectes que ja comencen a ser visibles en molts llocs del Món.

RECURSOS EDUCATIUS:

Onades de calor        Sequeres         retrocés de les glaceres        LA TEMPERATURA. Molt important.

Les claus per entendre el canvi climàtic

unicef-educa-npnd-guia-curs-canvi-climatic-drets-infancia-CAT (7).pdf

Video: Encara hi som a temps?

Laboratori per entendre el canvi climàtic

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s