La revolució energètica ja està en marxa

revolution-now-hero-image-01_0Les energies netes cada cop són més competitives i econòmiques, les tecnologies d’estalvi energètic estan a l’abast, el cotxe elèctric és un fet, i el que és més important, cada cop més gent és conscient dels riscos que la contaminació i el canvi climàtic representa per la vida humana i la biodiversitat a la Terra.

 

placas-solars-aprcament aero1 energia-fotovoltaica-2

led2Multitud d’iniciatives a tot el Món estan demostrant que és possible un canvi de paradigma en la producció i el consum d’energia, també en l’àmbit privat és qüestió de temps que des de les nostres possibilitats i criteris ens anem afegint a aquest nou model. Les petites accions domèstiques quan es multiplica la seva implantació, es converteixen en accions molt importants, aquest és el cas de la tecnologia d’il·luminació LED (light emiting diode). A continuació us oferim un senzill càlcul on podreu comprovar com podem reduir el nostre consum energètic amb la substitució de les bombetes convencionals per LED’s (clica a sobre per ampliar)

estalvi-leds-bo

Addicionalment, les bombetes LED, tenen altres avantatges com són, una llarga durada que pot arribar fins a les 50.000 hores i una menor generació de calor. Com podem veure a la taula, hi ha un estalvi econòmic directe pel consumidor, fins i tot l’any en què comprem els LED’s, essent a partir del segon any que aquest estalvi és net i molt més important. Tanmateix el que cal destacar, és el gran estalvi d’energia que és produirà quan la majoria d’habitatges, botigues, oficines, hotels, semàfors, espais públics i altres aplicacions, vagin fent el canvi cap aquesta tecnologia. A tall d’exemple a la taula inferior podeu veure la quantitat d’energia que s’estalvia quan apliquem el càlcul a 2.000 habitatges, 2.520.000 kWh.