IDA, UN HURACÀ MOLT ESPECIAL

Estem acostumats a les notícies d’huracans que colpejant les costes dels sud-est dels Estats Units amb més o menys força, alguns tan terribles com el Katrina que va ocasionar més de mil víctimes el 2005,  el que sorprèn de l’huracà Ida és el seu comportament (veieu el Mapa) doncs després de toca la costa a prop de Nova Orleans el passat 30 d’agost i passejar-se sembrant destrucció més de 2000 km durant quatre dies per diversos estats va arribar a Pennsilvania i Nova York amb una força extraordinària que ha causat moltes víctimes i estralls.

El comportament normal dels huracans és que perdin força quant s’endinsen a terra ferma i no disposen de la massa d’aigua de mar que els alimenta, no ha estat el cas de l’Ida, que malgrat baixar de categoria a tempesta tropical ha mantingut una enorme força, circumstància que s’haurà d’estudiar amb rigor.

Us deixem un vídeo de la cadena ABC perquè veieu la fúria en que aquest Huracà va passar sobre Nova York.

En pocs dies en llocs molt llunyans i escales ben diferents (Alcanar-Nova Orleans) hem vist com l’escalfament global dels mars i oceans, encara que amb diferents patrons geogràfics, ens condueix a un mateix escenari de risc climàtic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s