22 DE MARÇ. DIA MUNDIAL DE L’AIGUA.

L’AIGUA, EL RECURS MÉS PREUAT DEL PLANETA

L’aigua és una molècula molt simple, dos àtoms d’hidrogen i un d’oxigen -H2O- aquesta simplicitat i les seves característiques -és l’únic element que es troba de forma natural en els tres estats de la matèria: líquid, sòlid i gasos

 

El 71% de la superficie del planeta és aigua, aquesta li dóna vist des de l’espai aquest color que va li ha donat el bonic nom de Planeta Blau.

Tanmateix de tota aquesta aigua (1.370 trilions de litres) un 97 % és aigua oceànica i tan sols un 3% es aigua dolça continental i d’aquesta sols un 0,4 % és aigua liquida superficial directament aprofitable per l’home, és doncs. fàcil entendre perquè hem de considerar l’aigua com un recurs escàs que alguns ja han batejat com l’or blau.

A més, l’aigua està geogràficament molt mal repartida, de manera que en alguns llocs hi ha molta i es malbarata en altres no en tenen ni pels usos més bàsics.

L’escalfament global i el maltractament que fem amb l’abocament de  deixalles i vessaments tòxics als rius i mars empitjora la situació.

—Cada gota d’aigua es una gota de vida pel planeta—

Més informació sobre l’aigua anar a : L’AIGUA. Un recurs escàs

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s