ES POT ATURAR L’AVANÇ DEL DESERT. A Àfrica ho intenten

Els deserts càlids amb més de 26 milions de km2 (equivalent a 50 vegades la península ibèrica) ocupen quasi el 18% de tota la terra emergida del planeta.

A causa del canvi climàtic la majoria de deserts estan creixent i moltes zones, com està passant a Espanya s’estan desertificant.

El Sàhara és el desert més gran del Món (Més de 9 milions de Km2), tot ell és un gran ecosistema on trobem una variada geomorfologia i una important biodiversitat que compren segons la WWF “500 espècies de plantes, 70 espècies de mamífers conegudes, 90 espècies aviàries i 100 espècies de rèptils a més de diverses espècies d’aranyes, escorpins i altres petits artròpodes”. 

No obstant aquesta diversitat, l’avanç del desert cap al sud, que en un segle ha crescut més d’un 10 %, està afectant a molts països subsaharians que veuen com és desertifican les terres i es perden els mitjans de vida de milions de persones.

Per aturar aquest avanç del desert s’està desenvolupant un projecte anomenat Gran Muralla Verda Africana que pretén establir un gran cordó de vegetació de 8.000 km. de longitud per 15 km d’amplada que transcorre per 11 països., el projecte es va iniciar tímidament de la mà de la Unió Africana el 2007, però amb ajuda internacional ha agafat embranzida i actualment des de diferents organitzacions internacionals estan aportant fons per accelerar la seva implantació amb un termini de finalització el 2030.  Per saber més, clica:  La gran muralla verda 

El projecte és una gran iniciativa que tot i ser lamentablement poc coneguda és molt important doncs és també  un gran ajut en la lluita pel canvi climàtic, ja que el creixement de milions d’arbres en aquesta ampla franja de terra africana de més de 100 milions d’hectàrees representarà l’absorció de grans quantitats de CO2 de l’atmosfera, poder d’aquesta manera compensarem una miqueta l’enorme desforestació que pateixen els boscos tropicals del planeta

Si voleu llegir l’informe complet de la situació del projecte (GGW) que ha elaborat l’ONU clica el següent enllaç:

THE GREAT GREEN WALL IMPLEMENTATION STATUS AND WAY AHEAD TO 2030

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s