—————————————————————————————————————————————————————-
Trump ja ha començat a mossegar.
En la seva primera setmana de mandat, fidel al seu negacionisme del canvi climàtic i als interessos del lobby del petroli ja ha autoritzat la construcció d’uns controvertits oleoductes que des del Canada travessaran diferents estats i reserves naturals fins a arribar a Nebraska. Aquests projectes, davant les protestes generades als territoris i la política de reducció dels combustibles fòssils vers l’afavoriment de les energies renovables, impulsades per l’administració Obama, havien estat aturats uns mesos enrera.
Està per veure que passarà amb la prohibició de prospeccions petrolieres a la costa atlàntica i a l’àrtic que també va decretar l’anterior govern.
Els EEUU són un dels principals emissors de gasos d’efecte hivernacle, de manera que les noves polítiques de Trump en vers l’energia, afecten a tot el planeta.
—————————————————————————————————————————————————————-
Trump posa el llop a guardar les ovelles.
Comença a mostrar les seves cartes en relació al canvi climàtic. Ha triat un aferrissat defensor dels combustibles fòssils, Scott Pruitt com a futur cap de l’ EPA (agencia de protecció del medi ambient de EEUU).
El fins ara fiscal general d’Oklahoma, ha sigut un destacat lluitador contra totes les mesures de protecció i millora del medi endegades per l’administració Obama, és d’esperar doncs que no estalviarà esforços en desmantella les polítiques favorables a les energies renovables i el medi ambient. + info, clica: Trump tria Scott Pruitt (diari Ara
A més a més, pretén nombrar el magnat Rex Tillerson (cap de la companyia petroliera ExxonMobil), amb grans interessos internacionals i bon amic de Putin, com a Secretari d’Estat.
—————————————————————————————————————————————————————-
TRUMP I EL CANVI CLIMÀTIC.
Tristament, pocs dies desprès de la entrada en vigor del tractat de Paris aquesta noticia fa trontollar la lluita contra el canvi climàtic.
+ info, clica El Perooiódico Internacional
Per Donald Trump el canvi climàtic no representa un problema per al món i no se li ha de prestar atenció. Durant la campanya electoral Trump ha sigut clar a l’hora d’afirmar que cancel·larà l’acord de París (l’anomena ‘parexit’), que aposta per les energia renovables. Actualment, la Xina i els Estats Units són els països que més gasos amb efecte hivernacle emeten de tot el planeta. La posició de Trump, que nega l’origen humà del canvi climàtic, va fer que més de 400 científics de tot el món, diversos d’ells premis nobel, escrivissin una carta oberta en què afirmaven sense embuts que “el canvi climàtic d’origen humà no és una creença, ni una farsa, ni una conspiració. És una realitat física”.
Si teniu un minut mireu aquest vídeo: