COP-27.Que son les perdues i danys climàtics

Gran contradicció: Els països africans i subdesenvolupats dels altres continents són els que menys emissions de GEH (3 o 4%) han fet i per tant, han contribuït molt poc a l’escalfament global del planeta i en canvi, són juntament amb les illes del Pacífic els que més estan patint els seus efectes.

Aquesta flagrant injustícia ha portat als organitzadors de la COP a reclamar compensacions a aquests països per pèrdues i danys climàtics

Què és la pèrdua i el dany?
Les pèrdues i els danys són els costos econòmics i no econòmics irreversibles tant dels esdeveniments meteorològics extrems com ara huracans, onades de calor, sequera i incendis forestals, com dels desastres climàtics d’inici lenta com l’augment del nivell del mar i el desglaç de les glaceres. el que es vol és responsabilitzar els principals contaminadors de combustibles fòssils pel dolor i el sofriment que ja ha causat la crisi climàtica, a més d’assegurar finançament climàtic per a la mitigació i l’adaptació i per ajudar les nacions en desenvolupament a preparar-se per al que vindrà.

Articles relacionats: LA CRISI CLIMÀTICA A L’ÀFRICA. Una situació dramàtica

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s