La COP-27, comença amb retard

Segons ens explica “The Guardian”

La cimera sobre el clima de la Cop27 de l’ONU ha començat amb retard després que els delegats s’enfrontessin a última hora de dissabte a la nit i diumenge al matí sobre què s’hauria de parlar a la conferència.

Al centre del desacord hi havia la qüestió de les pèrdues i els danys, que es refereix a les conseqüències devastadores de la ruptura climàtica que pateixen els països més pobres i vulnerables, i com ajudar-los.

Els delegats no van poder posar-se d’acord sobre si i com s’haurien d’inscriure les pèrdues i els danys a l’agenda de la cimera de dues setmanes a Egipte, a la qual assistiran 196 països, 45.000 persones i 120 líders mundials.

Els debats sobre l’ordre del dia van començar a les 15.00 hores de dissabte, van continuar fins passada la 1.00 hores sense resolució, i finalment es van acabar diumenge al matí.

L’inici programat a les 10 del matí es va retardar per hores i els delegats estaven preocupats perquè la polèmica obertura indiqui una conferència conflictiva. “Això serà una negociació  difícil”, va dir un negociador al Guardian.

Finalment, l’ordre del dia va incloure debatre “assumptes relacionats amb els acords de finançament que responen a pèrdues i danys associats als efectes adversos del canvi climàtic, inclòs un enfocament de com abordar les pèrdues i els danys”.

Les ONG van agrair la resolució. Ani Dasgupta, presidenta del World Resources Institute, va dir: “Les nacions vulnerables han demanat incansablement ajuda per fer front als impactes climàtics alarmants i perjudicials que tenen poca responsabilitat de causar. Avui, els països han superar un primer obstacle històric per reconèixer i respondre a la crida de finançament per abordar pèrdues i danys cada cop més greus”.

Article complet en angles a The Guardian: Cop27 gets off to delayed start after tussle over agenda for talks

Articles relacionats:  Que son les COP, perquè serveixen?

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s