XINA, VOL CONTROL·LAR EL CLIMA AMB DRONS

Una de les aspiracions de l’home seria controlar el clima, el que ho aconseguís tindria un gran poder., nosaltres creiem que per ara és un objectiu molt difícil i que amb l’actual l’escalfament global del planeta que genera fenòmens atmosfèrics cada cop més severs és fa encara mes complicat.

Tanmateix, se segueix experimentant amb diverses tècniques com és el sembrat dels núvols amb iodur de plata o gel sec, per provocar pluja, és una tecnologia que fa anys que es coneix i s’ha posat en practica esporàdicament en molts països amb un relatiu èxit i un cert cost a vegades poc assumible pels agricultors o les administracions.

Xina, fa anys que experimenta amb aquestes tecnologies i ja les ha fet servir a escala local en diverses ocasions com va ser per fer avançar les pluges abans de l’auguració dels jocs olímpics el 2008, actualment però, ha fet un gran pas endavant amb un avançat programa que utilitza avions i coets per la modificació de la meteorologia a gran escala que pretén cobrir un territori equivalent a la superfície de l’Índia.

Actualment estan treballant en un projecte per sembra núvols a les muntanyes Quilian al nord de la Xina que pateix sequeres mitjançant drons que poden volar fins a 5000 km i tenen una autonomia de 14 hores. Aquest programa presenta diferents problemes no resolts com pot ser com afecten aquestes intervencions massives a les regions limítrofes com un altre gran projecte a les muntanyes del Tibet que vol porta mes pluges a la conca del riu Groc des de les valls superiors del Yangze.

Utilitzar la tecnologia per controlar la meteorologia o el clima a voluntat pot semblar un tema interessant des del punt de vista de reduir els efectes de la sequera o evitar les pedregades en determinats llocs i a una escala local, el que no creiem prudent és fer-ho per raons estratègiques i sense que hi hagi consens internacional ni suficients estudis que puguin assegurar que a gran escala no acabi produint més desequilibris atmosfèrics que empitjorin els ja cada cop mes intensos fenòmens climàtics extrems , hem de tenir en compte que la natura i les seves expressions com estem veien en moltes ocasions manifesta una potencia que per més geoingeniería que desenvolupem no poden superar.


COM FUNCIONA EL SEMBRAT DE NÚVOLS

El sistema més utilitzat en l’actualitat consisteix a bombardejar els núvols amb iodur de plata, bé des d’una avioneta o des del sòl amb coets o per mitjà de generadors que funcionen a manera d’estufa. D’aquesta manera, l’aigua super freda continguda en els núvol al entrar en contacte amb les molècules del iodur cristal·litza formant neu o calamarsa petita, que es fon segons descendeix fins a convertir-se en pluja.

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s