ONE PLANET SUMMIT (Cimera per la biodiversitat)

Ahir es va celebrar a París la cimera “One Planet Summit” que organitzada pel govern Francès i amb la col·laboració de l’ONU i el Banc Mundial te per objectiu la protecció de la biodiversitat del planeta greument amenaçada per les activitats humanes i el canvi climàtic.

La reunió realitzada parcialment de forma virtual la van seguir 50 països que entre altres acords es van comprometre a aportar fons i crear una protecció efectiva sobre el 30% del superfície de la Terra i oceans i restaura 100 milions de Has de terres degradades.

Un vessant important de la notícia és que aquesta conferència trenca una mica amb la sequera d’accions relacionades amb el clima i el medi ambient que la crisi sanitària provocada per la Covid-19, com era d’esperar, ha imposat, tanmateix mentre la pandèmia ha colpejat el Món, la crisi climàtica no s’ha aturat ben al contrari a seguit evolucionant negativament.

No tenim excessiva confiança en aquestes iniciatives internacionals en què els compromisos són diferits en el temps. però té un cert valor des del punt de vista que es un pas per recuperar de nou l’interès i preocupació pel futur del planeta que el 2019 va impulsar de forma decidida a joves i menys joves a mobilitzar-se contra el canvi climàtic  i les seves conseqüències.

Mes informació sobre la cimera, clica: ONE PLANET SUMMIT 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s