SI LINCOLN AIXEQUES EL CAP, SENTIRIA VERGONYA

En aquest web, ens hem ocupat de les eleccions americanes en diversos articles perquè consideràvem que aquestes eren molt importants respecte a la lluita contra el canvi climàtic. Malgrat que el triomf de Biden fa dies que està consolidat pels col·legis electorals i parlaments de tots els estats de EEUU, ahir es van produir dos fets excepcionals que val la pena comentar.

Per una banda el vergonyós assalt al Capitoli de Washington per part de radicals simpatitzants de Trump, que arengats pels incendiaris tuits de l’encara avui president, van acabar entrant al simbòlic edifici en plena sessió de confirmació dels resultats de les eleccions (Un acte protocol·lari en el qual se certifiquen les actes i resultats dels estats) que va haver de ser aturat doncs els assaltants van arribar fins a les sales i despatxos del congrés i el senat. Desprès de 4 hores d’incertesa i enfrontaments amb la policia i un saldo de 5 morts i 14 policies ferits els manifestants van ser desallotjats de l’edifici i dels seus voltants, tot seguit els representants electes van voler donar un senyal de fortalesa, continuant la sessió que ha acabat aquesta matinada a les 3:30 hora local amb la validació dels resultats declarant guanyador a Biden per 306 vots electorals contra 232 de Trump.

Tot i la lamentable pèrdua de vides humanes, les imatges que tot el Món ha vist feien pensar en una sortida molt més tràgica de la situació que s’havia creat durant l’assalt al Capitoli que en aquest país representa els valors de la democràcia.

Tanmateix, també ahir, va tenir lloc al estat de Geòrgia un fet importantíssim que ha quedat una mica eclipsat pel succeït al Capitoli, ens referim a l’ajustada però victòria a la fi, dels dos senadors demòcrates d’aquest estat sobre els candidats republicans, la transcendència d’aquesta victòria ve donada perquè amb aquests dos escons el senat queda configurat amb 50 escons demòcrates, 50 republicans i el vot de qualitat de la vicepresidenta Kamala Harris, de manera que es trenca la majoria republicana de bloqueig i facilitarà la tramitació de lleis i decisions que el president Biden té en el seu programa, entre elles les que facilitaran el retorn de EEUU als acords de París i la posada en marxa de les polítiques de transició energètica i descarbonització tan necessàries per limitar l’escalfament global que pateix el planeta.

Certament Abraham Lincoln (1809-1865) que era republica quan va ser elegit president i que va abolir l’esclavitud el 1863, estaria enormement decebut del que ha passat a Washington i de l’actitud de molts fanàtics republicans i els polítics amb el negacionista Trump al capdavant, que els han esperonat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s