TRUMP ha esgotat les seves “TRUMPES”

En aquesta web hem dedicat vàries entrades a les eleccions americanes perquè creiem que el resultat de les mateixes era molt important no sols pels EUA sinò també pel conjunt del planeta. Finalment, malgrat les trampes i intents fallits de Trump per tombar el que els votants van decidir, els compromissaris (representants electorals dels estats) van certificat amb els seus vots a cada un dels parlaments estatals la victòria del tiquet Biden-Harris per 306 vots contra els 232 de Trump.

L’última gran trampa de Trump, l’assalt al Capitoli ha estat una vergonya que ni els mateixos republicans han pogut digerir.  Certament Abraham Lincoln (1809-1865) que era republica quan va ser elegit president i que va abolir l’esclavitud el 1863, estaria enormement decebut del que ha passat a Washington i de l’actitud de molts fanàtics republicans i de Trump al capdavant, que els ha esperonat.

Tanmateix, avui 20 de gener Joe Biden ja es president de USA i el seu predecessor el negacionista número 1 del planeta deixarà de posar bastons a les rodes a la lluita contra el canvi climàtic.

Està per veure si Biden compleix les seves promeses, no obstant els primers passos i nomenaments fets per crear el seu gabinet de govern semblen anar en la bona direcció, a part de nomenar John Kerry com a comissionat especial per el canvi climàtic que ja ha manifestat la seva intenció de tornar als acords de París, està a punt de designar un nou administrador de l’EPA (Agencia de Protecció del Medi Ambient) que tingui un perfil més procliu a defensar les energies netes que va promoure el Clean Power Plan de Barak Obama.

Veurem que passa amb les polítiques mediambientals de EEU U, però apartar Trump de la presidència del segon país emissor de CO2 del Món es un important pas endavant que deixarà més sols alguns admiradors seus també negacioniostes com Jair Bolsonaro.

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s