TRUMP ha esgotat les seves “TRUMPES”

En aquesta web hem dedicat vàries entrades a les eleccions americanes perquè creiem que el resultat de les mateixes era molt important no sols pels EUA sinò també pel conjunt del planeta. Finalment, malgrat les trampes i intents fallits de Trump per tombar el que els votants van decidir, els compromissaris (representants electorals dels estats) han certificat amb els seus vots a cada un dels parlaments estatals la victòria del tiquet Biden-Harris per 306 vots contra els 232 de Trump. Sols queda el pas merament formal del recompte el pròxim 6 de gener dels vots electorals en el parlament federal de Washington.

Tanmateix, el dia 20 de gener Joe Biden serà president de USA i el seu predecessor el negacionista número 1 del planeta deixarà de posar bastons a les rodes a la lluita contra el canvi climàtic.

Està per veure si Biden compleix les seves promeses, no obstant els primers passos i nomenaments fets per crear el seu gabinet de govern semblen anar en la bona direcció, a part de nomenar John Kerry com a comissionat especial per el canvi climàtic que ja ha manifestat la seva intenció de tornar als acords de París, està a punt de designar un nou administrador de l’EPA (Agencia de Protecció del Medi Ambient) que tingui un perfil més procliu a defensar les energies netes que va promoure el Clean Power Plan de Barak Obama.

Veurem que passa amb les polítiques mediambientals de EEU U, però apartar Trump de la presidència del segon país emissor de CO2 del Món pot ser un important pas endavant que deixarà més sols alguns admiradors seus també negacioniostes com Jair Bolsonaro.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s