LES ELECCIONS ALS EEUU, IMPORTANTS PEL PLANETA

TENIM BONES NOTICES DES DE EEUU

Des de el nostre interès per la preservació del clima del planeta tenim dos fets importants i concatenats, el primer és, que per fi sembla que la victòria de Joe Biden sobre el negacionista Trump és consolida i el 20 de gener el demòcrata Biden accedirà a la presidència dels EUA.

El segon fet, que no hagués estat possible sense el primer, és que Biden ha nomenat John Kerry -que va ser secretari d’estat amb Barak Obama i que ha estat molt crític amb el desmantellament per  part de Trump de les polítiques mediambientals- com a comissionat especial per la crisi climàtica, amb participació i vot al Consell de Seguretat Nacional.

Aquest nomenament no és anodí, perquè encara que està per veure el grau de compromís que EUA adoptarà en la lluita global contra el canvi climàtic, les declaracions i promeses d’ambdós polítics en la seva trajectòria així com l’enorme pes dels EUA  quan a país emissor de CO2 permet mantenir un cert optimisme. Seguirem amb atenció, si els esperats canvis com poden ser el retorn dels EUA als acords de París i el suport a les energies renovables es fan efectius en un futur pròxim.


TRUMP, NEGACIONISTA DE LA PANDÈMIA i DEL CANVI CLIMÀTIC , NEGA TAMBÉ LA VICTÒRIA DE BIDEN

Amb 5 milions de vots menys que el seu opositor, Trump segueix entestat en què ha estat un frau i segueix a la Casa Blanca destituint a tots els que li porten la contrària. Malgrat la gravetat de la situació els mitjans dels EUA no perden l’oportunitat de caricaturitzar-lo.
.
 
 
.
 
 
.

Ultimes dades segons la CNN:


PENNSILVANIA HA REBLAT EL CLAU, Amb 273 vots electorals El tiquet Biden-Harris ha guanyat les eleccions dels EUA.

L’avantatge es pot ampliar quan acabi el recompte amb els vots electorals de Nevada, Georgia i Arizona.

Des d’aquest web, ens fem ressò perquè creiem que és una bona notícia, no sols pels ciutadans americans sinò també pels de tot el planeta que veu com ens desempalleguem d’un personatge que d’ençà que va ser elegit president el 2016 no ha deixat de posar bastons a les rodes de la lluita contra el canvi climàtic.  Queda per veure si el nou president dels EUA Joe Biden compleix les seves promeses, retornar als acords de París i al camí de respecte al medi ambient que va començar l’anterior llogater de la Casa Blanca, Barack Obama.

 


TRUMP o BIDEN, Aquest últim o té molt a prop

Les enquestes de les eleccions dels EUA 2020, com deien fa uns dies en aquesta web, donaven cert avantatge a Biden, tres dies després de tancar les votacions i degut a les especials característiques de l’assignació de vots electorals als estats i al recompte del cot per correu, encara no hi han resultats definitius però cada cop -si és confirman les últimes tendències a Nevada i Geòrgia i no es produeix una destralada des del tribunal suprem- es veu més segura l’elecció de Joe Biden com a 59è. president dels estats units. Serà una bona notícia que no solucionarà els problemes del planeta però que aïllarà del poder al més gran negacionista del canvi climàtic. Queda per veure si es produeix realment el relleu i si el nou president dels EUA retorna al camí de respecte al medi ambient que va començar l’anterior llogater de la Casa Blanca, Barack Obama.


 

TRUMP I BIDEN ES JUGUEN LA PRESIDENCIA DELS EUA. El reste del planeta no tenim vot, però ens hi juguem molt i patirem les conseqüències del que els americans votin, les paraules parlen per si soles

.


EL 3 DE NOVEMBRE ELECCIONS A EEUU. 

Des de 1792, cada quatre anys el primer dimarts després del primer dilluns de Novembre se celebren eleccions als EEUU, però la peculiar dinàmica de les primàries i la política americana acapara des de fa mesos l’atenció dels mitjans de tot el Món.

Tanmateix, aquestes eleccions del vinent dia 3 de Novembre que escolliran el 59é. president, pels que estem preocupats per l’escalfament del planeta tenen un especial interès ja que l’actual president Trump -recalcitrant negacionista del canvi climàtic i de la pandèmia, que en el seu mandat ha anat desmuntant totes les polítiques de protecció del medi ambient legislades anteriorment, ha afavorit l’ús del carbó i el petroli i s’ha desvinculat dels acords internacionals per la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle -pot ser descavalcat del càrrec pel seu opositor Joe Biden. 

 

És per això que diem que aquestes eleccions que passant tan lluny de casa nostra ens concerneixen, doncs la salut del planeta depèn en un cert grau de què passi a la primera potencia econòmica i segon emissor de CO2 -sols superat per la Xina- del Món durant els pròxims quatre anys.

Les últimes enquestes com ens indiquen les dades del mapa que adjuntem donen avantatge als demòcrates davant dels republicans la qual cosa és una bona noticia, però els que coneixem una mica aquest poderós país i atenen al sistema de sufragi indirecte segons el número d’electors (tots els vots electorals de l’estat van al candidat presidencial que ha obtingut una majoria en aquell estat) no ens refiem gens ni mica de les enquestes que han estat  fallides en moltes ocasions.

Podem afirmar doncs, que en aquestes eleccions del 3 de Novembre als EEUU, no sols si juga la salut i benestar dels ciutadans americans, tambe està en joc la represa de les polítiques que Obama va començar a impulsar per lluitar contra l’escalfament global i les expectatives internacionals per mirar d’aturar el canvi climàtic. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s