Perquè ens concerneixen les eleccions dels Estats Units

Des de 1792, cada quatre anys el primer dimarts després del primer dilluns de Novembre se celebren eleccions als EEUU, però la peculiar dinàmica de les primàries i la política americana acapara des de fa mesos l’atenció dels mitjans de tot el Món.

Tanmateix, aquestes eleccions del vinent dia 3 de Novembre que escolliran el 59é. president, pels que estem preocupats per l’escalfament del planeta tenen un especial interès ja que l’actual president Trump -recalcitrant negacionista del canvi climàtic i de la pandèmia, que en el seu mandat ha anat desmuntant totes les polítiques de protecció del medi ambient legislades anteriorment, ha afavorit l’ús del carbó i el petroli i s’ha desvinculat dels acords internacionals per la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle -pot ser descavalcat del càrrec pel seu opositor Joe Biden. 

 

És per això que diem que aquestes eleccions que passant tan lluny de casa nostra ens concerneixen, doncs la salut del planeta depèn en un cert grau de què passi a la primera potencia econòmica i segon emissor de CO2 -sols superat per la Xina- del Món durant els pròxims quatre anys.

Les últimes enquestes com ens indiquen les dades del mapa que adjuntem donen avantatge als demòcrates davant dels republicans la qual cosa és una bona noticia, però els que coneixem una mica aquest poderós país i atenen al sistema de sufragi indirecte segons el número d’electors (tots els vots electorals de l’estat van al candidat presidencial que ha obtingut una majoria en aquell estat) no ens refiem gens ni mica de les enquestes que han estat  fallides en moltes ocasions.

Podem afirmar doncs, que en aquestes eleccions del 3 de Novembre als EEUU, no sols si juga la salut i benestar dels ciutadans americans, tambe està en joc la represa de les polítiques que Obama va començar a impulsar per lluitar contra l’escalfament global i les expectatives internacionals per mirar d’aturar el canvi climàtic. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s