LA IRRESPONSABILITAT D’ALGUNS LÍDERS POLÍTICS, UN RISC PER LA HUMANITAT

TRUMP, RECULL EL QUE HA SEMBRAT.

El negacionista del canvi climàtic i també de la pandèmia s’ha contagiat del Covid-19, les seves bravades i negació de les dades mèdiques i científiques, s’han girat contra ell, això no tindria molta importància si no fos que amb les seves polítiques està perjudicant a els que s’esforcen a aturar ambdues tragèdies mundials. El dia 9 de novembre els americans tenen l’oportunitat d’acabar en l’era Trump. L’aprofitaran?

Fa setmanes que estem veient com la Covid-19 s’acarnissa en molts països com USA o Brasil entre d’altres, no es casualitat que aquests dos estats tan castigats, estiguin governats per líders irresponsables com Trump i Bolsonaro que coincideixen en plantejaments populistes i i demagògics (America First), les seves decisions en contra de les evidencies i els criteris científics està posant en risc els seus propis conciutadans i fins i tot a la resta del Món.

La pandèmia ha causat a USA 7.338.764 infectats i 208.782 morts i encara està en una fase de descontrol en molts dels estats.

Tampoc es casualitat que aquests líders siguin els que estan posant més bastons a les rodes a un altre de les amenaces més grans a les que s’enfronta la humanitat com és el canvi climàtic, tots recordem, com Trump, al·leguen que això era un “conta xines” va desmuntar en pocs mesos el legat mediambiental de Barac Obama (The Clean Power Plan) i es va retirar dels acords de París de forma unilateral, perjudicant sensiblement la resposta internacional a l’escalfament global.

 

Tanmateix, Igual que passa amb la Covid, la seves decisions contraries a la defensa del planeta com hem vist recentment, està també colpejant amb força el seu propi país que es veu afectat per inundacions, sequeres, ones de calor i focs que arrasen comptats sencers amb grans pèrdues materials i de vides humanes.

És molt preocupant veure com en països democràtics on hi ha eleccions cada 4 o 5 anys, poden arribar al poder aquests personatges tan nefastos, això ens fa pensar en què potser hem de ser més curosos amb a qui donem els nostres vots i valorar no sols el color polític dels diferents candidats, sinó també les seves actituds davant els reptes que la humanitat te per davant. Alguns cops molts polítics ens embolicant amb programes i promeses que de bona fe voldrien posar a la pràctica, però moltes vegades des de el principi malgrat que ho volen dissimular, ja deixen veure les seves perverses intencions i tot i així els votem.

Els temps que venen seran crucials per la salut del planeta, els líders que agafin el comandament dels paisos importants haurien d’estar fortament compromesos en la lluita contra el canvi climàtic, altrament les futures generacions patiran les conseqüències dels nostres errors per no haver-los sabut escollir.

 

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s