+38ºC A SIBÈRIA. El permafrost s’està fonent

Les regions àrtiques estan experimentant un començament d’estiu extremadament càlid amb temperatures a Sibèria que superen els 38ºC, aquesta onada de calor en latituds tan altes preocupa a les autoritats regionals i a la comunitat científica perquè els remet a l’estiu del 2019 en què es van donar les mateixes circumstàncies i es van produir uns immensos incendis en què van cremar prop de 3.000.000 milions d’hectàrees.

El que més preocupa és que les observacions i dades ens indiquen que no estem davant d’un pic esporàdic de temperatura sinó que es tracta d’un prolongat increment de temperatura que està superant tots els registres d’ençà que es recullen dades el 1885, de fet això sols fa que confirmar el que els científics estan confirmant des de fa anys advertim que l’àrtic es desfà ,doncs s’està escalfan més del doble que la resta del planeta, les dades disponibles indiquen que la temperatura global mitjana a les zones àrtiques ha augmentat prop de 3ºC en els últims 100 anys (l’última dècada 0,75ºC)

Aquestes altes temperatures, a part de reduir dramàticament l’extensió de gel a l’oceà àrtic de les zones marítimes, està provocant a l’interior continental la fusió dels terres congelats  que ocupen grans zones dels territoris (22% de la superfície de l’Hemisferi nord) principalment de Sibèria, Canada, Alaska i nord d’Europa provocant estralls i emissions de gas meta. Més informació, clica: (permafrost)

Per altra banda, del permafrost també preocupa el risc de que amb la fusió dels gels soterrats, siguin alliberats virus i bacteris que van quedar atrapats en el gel en altres èpoques, de fet els científics ja han detectat i alguns casos de virus latents en determinades zones de Sibèria i el Tibet.

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s