5-JUNY-2020 DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

Les NNUU durant la conferència celebrada a Estocolm el 1972 (coneguda com la Cimera de la Terra) on es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA) va establir celebrar cada 5 de Juny el Dia Mundial del Medi Ambient, dedicat a recordar a la població mundial la importància de cuidar la natura per preservar la salut del planeta i els seus ecosistemes.

Aquest any el lema establert per Nacions Unides és la Biodiversitat que com bé sabem es veu amenaçada des de molts angles la majoria dels quals tenen a veure amb l’activitat humana. Desforestació, tràfic d’espècies, explotació de recursos minerals, plàstics, urbanització descontrolada, incendis forestals, caça furtiva, la pèrdua dels esculls de coral i un llarg etcètera són alguns dels problemes que afronten les espècies que poblen la biosfera terrestre, fins i tot com opinen molts biòlegs, els mateixos humans, com hem vist recentment amb la Covid-19 podem també pagar els excessos i la pressió que exercim sobre els sistemes naturals.

Lamentablement les circunstàncies fan que aquest any el 5 de juny quedi ofegat enmig de la crisi sanitària que hem viscut i la majoria d’actes queden reduïts al terreny virtual, així i tot des de ACC-Aturem el Canvi Climàtic, creiem que és bo fer esment i reflexionar sobre l’importància que la biodiversitat i l’equilibri dels ecosistemes atmosfèrics, terrestres i marítims tenen per la vida de les persones els animals i les plantes que fan aquest planeta tan especial.

si esteu interessats us deixem dos enllaços que complementen la informació:

Biodiversitat                                     Els-boscos-grans-pulmons-del-planeta

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s