EL CORONAVIRUS REDUEIX LES EMISSIONS DE CO2

El Covid-19 és un greu problema de salut mundial i en cap cas pot ser una bona notícia, pero de forma sorprenent ha representat un descens molt important en les emissions de CO2, en gran part degut a la reducció de més d’un 25% de gasos d’efecte hivernacle de la Xina que equival a una reducció en l’àmbit mundial d’entre el 6 i el 7% de les emissions de tot el Món.

La producció a la Xina té una dependència enorme dels combustibles fòssils, especialment del carbó, és per això que el que està passant amb la crisi del coronavirus ens mostra clarament com de fàcil seria reduir les emissions a globalment si el Món actues decididament per reduir l’ús del carbó i petroli.

Com a conseqüència de la reducció de la producció i activitat econòmica mundial l’altre efecte col·lateral ha estat la baixada dels preus del petroli subseqüent crisis en el sector, que fa que l’extracció de certs petrolis com els de les sorres bituminoses i els del fracking  no siguin rendibles.

Lamentablement la condició humana tan procliu a actuar in extremis i quan ja no té cap mes sortida impedirà una lectura correcta d’aquesta crisi i un cop superada, el rebot de l’economia ens portarà segurament als mateixos o superiors nivells de contaminació i emissions que tal vegada representen un dels riscos més elevats al que s’enfronta la humanitat, poder aquesta crisis epidemiològica que està generant aquests ingents esforços internacionals de contenció ens hauria de generar la pregunta: estem fent tots els esforços possibles per enfrontar-nos a l’emergència climàtica?  

Esperem però que l’epidèmia del coronavirus es resolgui aviat, i la gent pugui respirar i relacionar-se sense por a contagiar-se d’aquest virus tan agressiu.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s