HA COMENÇAT LA CIMERA MUNDIAL DEL CLIMA COP-25 A MADRID

TEMPS D’ACTUAR, JA ESTÀ EN MARXA LA COP-25 A MADRID

La conferència té per lema “És temps d’actuar” i certament ja fa temps que hagueren hagut d’actuar més decididament, des de la conferència COP-21 de Paris de fa 4 anys fins avui les emissions de CO2 no han parat de créixer i cada cop ho fan a un ritme més elevat, es doncs evident que anem tard per assolir l’objectiu ZEO (Zero emissions de CO2) el 2050 i evitar superar la barrera de 1,5º C d’escalfament global, que és previsible que hi arriben el 2030. És doncs molt important que a Madrid s’arribi a acords potents que inicien el camí real de la descarbonització, Està molt clar que el temps s’esgota i la nova dècada en què entrarem aquest pròxim any serà decisiva pel planeta.

Els reptes de la conferència són molt importants, doncs haurien de posar en marxa definitivament els acords de Paris i les regles de funcionament. Amb les noves dades a la mà, s’han d’establir nous NDC (compromisos de reducció d’emissions) i aconseguir que les aportacions dels països més desenvolupats al Fons Verd que es van acordar a la cimera de Copenhaguen es facin realitat (100.000 Milions de $ el 2020)

Davant del comportament irresponsable d’alguns governants que menystenen la realitat del que ja està passant i s’entesten a negar el canvi climàtic, aquestes conferències són també necessàries per donar la veu a la societat civil i posar en evidència els països que no fan els esforços compromesos i necessaris per evitar el col·lapse del planeta.

La COP-25 contempla un gran espai (Zona Verda) on es farà una conferència alternativa on  les diferents ONG’s, entitats i organitzacions mediambientals, tenen estants divulgatius i es faran mes de 500 actes paral·lels oberts a tots els participants. El divendres dia 6 també hi ha  prevista una gran marxa pel clima al centre de Madrid.

La jove activista Greta Thunberg que ja ha arribat a Lisboa després de creuar l’Atlàntic, té previst participar a la conferència oficial i a diferents actes alternatius com la Marxa pel Clima.

Els participants a la conferència, especialment els governants, farien bé en prendre seriosament el clam en què cada cop més fort, tant les generacions més joves com les més veteranes, demanen passar ja de les paraules a les accions.

ACC-Aturem el Canvi Climàtic, estarem a la COP-25, molt atents al que passi i és decideixi en aquesta conferència que se celebrà al recinte de la Fira de Madrid.

Per més informació us deixen un enllaç a a un article molt interessant del diari Públic:  Per entendre la cimera de Madrid

 


LA CIMERA DEL CLIMA TINDRÀ LLOC A MADRID

La conferència entre les parts COP-25 tindrà lloc finalment a Madrid del 2 al 13 de desembre, aquesta conferència neix amb moltes dificultats després que el president del Brasil Jair Bolsamaro, conegut negacionista del canvi climàtic, renuncies, a fer-la en el seu país, el relleu en l’organització de la conferència el va agafar el govern de Xile que recentment va renunciar a acollir l’esdeveniment pels greus disturbis socials que sacsejant el país. Davant aquesta situació el govern Espanyol va oferir a Xile traslladar la conferència a Madrid, finalment aquesta proposta es va aceptar, mantenint però la presidència de la conferència en el govern de Xile, tot plegat no és precisament un bon auguri de cara als resultats de la cimera.

Està previst que arribin a Madrid més de 25.000 visitants de quasi 200 països, de manera que l’organització de l’esdeveniment en un temps record d’un mes es un repte important.

Esperem que tots aquests entrebancs no afectin el desenvolupament de la COP-25 de Madrid que tindria com a objectiu activar definitivament els acords de París que han d’entrar en vigor el 2020.

  

En els 30 anys de lluita contra el canvi climàtic mai com ara la gent i els mitjans de tot el Món havien estat tan interessats, preocupats i fins i tot mobilitzats pels riscos i les conseqüències que l’escalfament de la Terra està provocant.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s